Kevät ja muutos

© Copyright 2007 Corbis Corporation

Vuodenaikojen vaihtelu saattaa viritellä myös ihmisen mieltä valmistautumaan muutokseen.

Toista kevät piristää, valon määrä saa innostumaan ja tekemään jotain puhdistavaa. Auringon paistellessa kodin nurkkiin, saattaa joutua muutenkin pyyhkimään muutaman pölyhiukkasen sieltä ja täältä. Kaappien sisällöt ja jopa kodin sisustus saattaa mennä uusiksi. Toisille taas kevät tuo mukanaan väsymystä ja valon määrän yhtäkkinen kasvu saattaa vetää mielialan matalaksi tai olon väsyneeksi. Pitkän talven uurastus kääntyy voiton puolelle, ehkä nyt onkin aika levähtää?

Jokaisen keho ja mieli reagoivat vuodenaikoihin ja niiden tuomiin muutoksiin eri tavalla.

Minun kevät tuntuu joka kerta uudelta alulta. Joutsenten huudot ja varmannäköinen lento pään yli, lintujen kasvava liverrys ja tuo ihana aurinko, jonka valo ulottuu jokaisen mielen sopukkaan. Se lämmittää jo, ja tunnelma on odottava. Tuntuu, että mitä vaan voi tapahtua.

Jokainen löytää oman tapansa, oman rituaalinsa siirtyä vuodenajasta toiseen. Toinen lepäämällä, toinen tekemällä jotain.

Kevät voi olla aikaa, jolloin voi miettiä, että mitä haluat jättää ja mitä ottaa kesään, syksyn ja sitä seuraavaan talveen mukaansa. Kodin järjestelyn ohella, voi olla myös mielen siivouksen aika. Voi olla aika jättää vanhaa painolastia pois matkasta ja lähteä kevyin ajatuksin kohti uutta kesää.

Kukat valmistautuvat auringon lämmittämänä puhkeamista nupusta kukkaan. Puhkeatko sinäkin kukkaan tänä keväänä ja kesänä?

Se on aivan mahdollista <3